Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!
Beleef Kunst in Midden-Delfland

'Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!' is een levend netwerk

Van Doek naar Werkelijkheid

De Stier van Paulus zou je tegen kunnen komen in een weiland van Midden-Delfland. Schilderijen uit de Haagse School zijn letterlijk te vinden in het landschap van Midden-Delfland (bijvoorbeeld: J.B. Jongkind Arrivée au port (1862), Rechthuis van Zouteveen). Met arrangementen voor bezoekers is  het landschap van Midden-Delfland beleefbaar en tot (economische) waarde te maken.

Van Doek naar Werkelijkheid ... en Verbeelding!

Maar kunst kan meer. Kunst laat mensen ook anders kijken, nodigt uit tot discussie en inspireert bij innovaties en transitieopgaven in het landschap. Zo geeft het ook lading aan een vaak gebruikte ambitie in Midden-Delfland 'behoud door ontwikkeling'. 

'Kunst geeft de kaders om ons landschap te begrijpen en kunst geeft inspiratie aan ontwerpers [….]!]', Adriaan Geuze in Zomergasten, VPRO 2015

Netwerk, Uitwerking van het idee naar een concreet programma is vooral kansrijk met een netwerk van betrokken partijen. Samen vernieuwen, samen bedenken, doen, samen ondernemen. We nodigen musea, theaters, andere culturele organisaties, kunstenaars, horeca- en recreatieondernemers, landschap- en natuurorganisaties, agrarische en niet-agrarische ondernemers, ondernemersorganisaties en burgers uit om zich actief aan te sluiten. 

Er is al een eerste netwerk van betrokken en geïnteresseerde partijen. Onder andere: Land Art Delft, Museum Prinsenhof Delft, De Mix Fotoprojecten, Boerol, B&B Rechthuis Zouteveen, Het Raadhuis, Boeren IN Delfland, Farm-I-See/BoereGoed, De Gelukkige Stad, Federatie Broekpolder, Culturele Business Case, VNO NCW.

Oproep voor arrangementen, Samen kunnen we het verhaal van Midden-Delfland vertellen. Voor bezoekers en bewoners maken we die verhalen 'beleefbaar' door interessante, aantrekkelijke en onverwachte arrangementen te bieden. Voor de hand licht een combinatie van museumbezoek, fietstocht, bedrijfsbezoek en streeklunch. Dit kunnen we met ondernemers en kunstinstellingen / kunstenaars gezamenlijk aanbieden. Maar er zijn vast ideeën voor verrassender combinaties om 'Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!' te beleven. 

Doe mee in het netwerk. Wil je meedoen in het netwerk of heb je ideeën voor arrangementen in 'Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding', dan kun je dit formulier gebruiken om contact met ons op te nemen.